Про агітку «Наша Каховка» NewDay ua вже писав. Від іншого подібного сміття вона відрізняється жахливою версткою. «Новини» ж всі ті самі, що і в інших. Так у номері 13 пропагандисти писали про те, що «в трагедії на Каховській ГЕС винна Україна», «виросло виробництво основного озброєння», «росія думає над виходом з зернової угоди». А ще про те, що «ключ до рішення української проблеми лежить на Заході – достатньо зупинити поставки озброєнь Києву».
Зрозуміло, що такі нісенітниці читають слабо. Але рашисти подумали, що причина не у контенті, а в… назві. І ось вже з 14 номеру агітка називається по-іншому. «Каховская заря» повернулась! – радіють колаборанти у Телеграм. – Тепер газета муніципального округу виходить під такою назвою». Нагадаємо, що саме так (але українською) називалась газета, що виходила у Каховці ще кілька років тому. Редактором її була Жанна Кисельова. Відомо, що окупанти викрадали жінку, але довелось відпустити . Тепер викрали назву газети.


За повідомленням колаборантів, підробку на «Каховську зорю» можна почитати на стенді біля магазину «Соцмаркет», або безкоштовно взяти з собою у пунктах видачі: «громадській приймальні», центрі видачі гуманітарної допомоги, лікарні, ринку «Світлово», водоканалі, ДЮСШ, стадіоні «Олімпійський», поштових відділеннях, міському ринку, «паспортному столі», поліклініці і окупаційній адміністрації.
Каховська агітка – одна з небагатьох «газет муніципальних округів» на окупованій території області, які ще друкуються. Наприклад, окупанти давно припинили друкувати «Генические вести». Недавно про перерву у виході заявив випускаючий редактор «Каланчакского вестника». На жаль, ще друкується «Золотая нива» – «міжмуніципальне періодичне видання» для жителів Нижньосірогозької і сусідніх з нею громад.
У більшості ж окупованих громад основною агіткою є «Надднепрянская правда».

Але читати її можуть лише затяті рашисти чи люди з міцними нервами. У номері , наприклад, написано про те, що «Україна ніколи не зможе повернути Крим», «НАТО веде війну проти росії», «контрнаступ ЗСУ терпить невдачі» і т. д., і т. п.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!