Чергову порцію фейків про життя у звільненому Херсоні видали минулого тижня російські пропагандисти у Телеграм. Об’єктом нахабної брехні рашистів залишаються українські військові.

Телеграм-канал «Жизнь в оккупации» розповідає історію, яка, буцімто, трапилась 11 липня з якимось Данилом Р. Посеред білого дня вигаданий персонаж зустрів біля школи № 46 чоловіка у військовій формі. Між ними, пишуть пропагандисти, зав’язалась суперечка на політичну тему. У військового, мовляв, закінчились аргументи і він «декілька разів» зламав херсонцю ніс. Доки той отямився, вигаданий військовий зник у напрямку залізниці. З собою прихопив смартфон і гаманець з 30 тис. грн.

Наступного дня, пише той самий окупаційний канал, у Херсоні, буцімто, знайшли «спотворений труп невідомого чоловіка у військовій формі зі слідами семи ножових поранень у районі живота, шиї, обличчі і грудної клітки. Поряд з трупом був знайдений порожній рюкзак».

14 липня, за повідомленням того ж каналу, неприємна історія сталась з якимось Антоном Є. Біля магазина той, буцімто, зустрів військового, який відразу ж запропонував йому випити. Обидва пішли додому до херсонця. Чи почали пиячити, чи ні, невідомо, коли гість запропонував господарю відремонтувати комп’ютер. А поки той ходив за жорстким диском, вкрав у нього системний блок «вартістю близько 70 тисяч гривень», телефон, ноутбук, навушники і 10 пляшок горілки.

Окупаційний канал «Днепровский рубеж» розповідає історію, яка, буцімто, трапилась у нашому обласному центрі за кілька днів до цього. Мовляв, місцевий житель повідомив, що морські піхотинці з 38 бригади пиячили і «голосно обговорювали те, що не збираються виконувати наказ з наступу на лівий через через боязнь там померти». Наступного дня, пишуть брехуни, «сім озброєних морських піхотинців ЗСУ втекли по причині відсутності амуніції, дідівщини і конфлікту з командуванням»…

Легка все ж таки служба у роспропагандистів. Бери собі сюжети з життя російської армії і пиши це про ЗСУ. От лише покарання за це, сподіваємось, легким не буде.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!