І дня не минає, щоб роспропаганда не нагадувала мешканцям лівобережжя про те, що власники лише українських паспортів вважаються іноземцями і підлягають депортації. Зрозуміло, що за таких обставин за ненависними коричневими книжечками з двоголовим орлом пішли ті, хто опирався до останнього.

Так, у Новій Каховці лише з початку літа, повідомляє окупаційна адміністрація, подано 1820 відповідних заяв, паспорти рф отримали 1530 місцевих мешканців.

У Любимівці Каховського району, за повідомленням тамтешньої фейкової адміністрації, лише в один день, 14 липня, видано 139 паспортів, 42 з яких отримали маломобільні громадяни. Того ж дня, буцімто, прийнято документи на оформлення і видачу 92 аусвайсів, 12 з яких мають отримати маломобільні.

Навіть у Велику Благовіщенку – село у Горностаївській селищній громаді Каховського району, де населення і до повномасштабної війни було менше тисячі, добрались паспортисти. В адмінбудівлі, на яку окупанти повісили триколор і плакат з російським фашистом, паспорти видали 38 «новим громадянам росії», від якої, віримо, вже скоро на нашій Херсонщині і сліду не залишиться.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!