У Софіївці і Василівці Каховського району вода у свердловинах відсутня. Жителям окупанти доставляють лише технічну. З 20 липня має бути доставка бутильованої. Все це у своєму черговому відеозверненні сказав тамтешній гауляйтер павло філіпчук. Виникає питання, а що ж пили нещасні громадяни до 20 липня?

Колаборант визнав, що води немає і у чотирьох міських свердловинах. Але у восьми, буцімто, є, чого місту, за словами філіпчука, вистачає. При цьому 19 липня, каже гауляйтер, у Каховці працювали російські геологи, які визначили точки буріння восьми нових свердловин плюс однієї резервної. Знову запитання: для чого це все, якщо води місті вистачає?

По свердловині обіцяють пробурити і у вищезгаданих двох селах. «Найближчим часом будуть укладені контракти з спеціалізованими підприємствами» і «ситуація доволі непроста, при цьому вона перебуває на постійному контролі у адміністрації округу і області, і особисто т.в.о. губернатора Херсонської області володимира сальдо, а також керівництва країни». Мабуть, після цих слів філіпчука софіївці і василівці мають перестати відчувати спрагу.

А ось те, що жителі Зеленого Поду залишились без води, за словами брехливого колаборанта, зі зниженням рівня води у свердловині не пов’язано. Вона, буцімто, не працює «внаслідок аварійної ситуації», бо «ремонт даної свердловини українськими властями не проводився з дня її введення в експлуатацію».У мудрого українського народу на це рахунок є влучне діалогове прислів’я: « – Хто винен? – Невістка. – Так її вдома нема. – А он її плахта на жердці висить».

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!