Окупаційна адміністрація Нової Каховки прозвітувала у соцмережах про регулярні перевірки торгівельних закладів «муніципального округу» щодо відповідності указу сальда про «гранично допустимі ціни на соціально значимі продукти». Як повідомляють колаборанти, «після повторного контролю торгових точок завищення цін не зафіксовано, в одному з магазинів власник переписав ціни, у деяких привели ціни на продукти у відповідність до перевірки, одна скарга на завищення ціни на хліб не підтвердилась».

Окупаційний телеграм-канал «Главное в Скадовске» повідомляє, що «для ефективнішого контролю були створені оперативні штаби» і додає: «На даний момент у Херсонській області фіксується позитивна динаміка цін. З 65 соціально значимих товарів на 42 позиції ціни нижче, ніж у Республіці Крим».

У мешканців окупованої території, наприклад, генічан, може виникнути цілком логічне запитання: «А які тоді ціни у Криму, якщо тут вони вважаються нижчими?»

Для прикладу, десяток яєць у Генічеську нині коштує 100 рублів, а кілограм цукру – 75. Баночка консервованої скумбрії у супермаркеті АБЦ вартує цілих 116 рублів!

Навіть підроблена, точніше, як зазначено на банці, імітована ікра щуки у супермаркеті My Family коштує 65 рубів за всього 100 г.

Проте рекордсменами у питанні ціни є цукерки, які вже точно не назвеш соціально незначимими. Наприклад, кілограм «Хрумки» в АБЦ коштує 686 рублів 90 копійок.

«Снікерс» у тому ж супермаркеті продають по 1195, «Трюфель» – по 1472 рублів за кілограм!

Питання високих цін на продукти громадяни піднімають у соцмережах щодня. Для прикладу, генічанка Вікторія днями написала наступне: «Коли у нас щось вирішать з цінами? На словах цим займаються, на ділі ж не видно… Таке враження, що у нас одні мільйонери живуть».

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!