Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр ім. Миколи Куліша знову вирушив на гастролі! Цього разу – містами України з виставою «Лишатися (не) можна…».

Цікаві й водночас нелегкі гастролі чекають на акторів. Турне відбувається за програмою проєкту «Ми не хотіли виїжджати…» за підтримки Українського культурного фонду.

– Гастролі обіцяють бути напруженими, – вважає генеральний директор – художній керівник театру Олександр Книга. – Гратимемо на сценах різних міст мало не щодня. Так, 1 серпня своє турне починаємо з Миколаєва, а вже 3-го виступатимемо у Кропивницькому, 5 серпня – у Черкасах…

А далі будуть театральні підмостки Києва, Житомира, Івано-Франківська та завершальний виступ у Львові 14 серпня.

Про що вистава? Якщо коротко, то це – документальне свідчення про злочини російських окупантів проти українського народу. Створена вистава за місяць до визволення Херсона від армії рф на основі спогадів людей, котрі на собі відчули жахіття окупації.

«Ми хочемо розказати правду всьому світу з перших вуст. Ми хочемо кричати про Херсон і героїчних херсонців, котрі зараз живуть у чужих містах і чужих домівках, носять чужий одяг, їдять з чужого посуду, стоять в нескінченних принизливих чергах за довідкою ВПО, новою декларацією в лікарні, гуманітарною допомогою, не знаючи, чи буде їм куди повертатися, чи залишиться цілим їхній дім?» – це рядки з анотації до вистави.

І головне – акторам практично не треба було вживатися в ролі. Римма Зюбіна, заслужені артисти України Руслан Вишнивецький та Сергій Михайловський, Євгенія Кірсанова, Олена Пасько, Валерій Гайфуллін та Ангеліна Павлюк: більшість артистів театру були свідками тих подій, самі пережили окупацію.

Режисер вистави – Євгеній Резніченко. А власні тексти театру опрацювала сценічна редакторка з Києва Ксенія Швець.

Всі покази будуть безкоштовними, але за попередньою реєстрацією – кількість місць обмежена.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!