Бібліотеки на окупованій території України отримають більше 2,5 мільйонів екземплярів літератури. Про це заявив міністр освіти рф сєргєй кравцов. Той самий, який, за його словами, вже передав окупованій Херсонщині 87 шкільних автобусів, а у результаті зі шкіл забрали і ті, які там були.

Набагато менше, всього 200 екземплярів книг пообіцяла мешканцям окупованого Генічеська республіка Адигея, яку рашисти призначили шефом району. Деталізували: «Мова йде про твори вітчизняної і зарубіжної класики, науково-популярної літератури, а також книги письменників Адигеї».

Кілька екземплярів для найменших читачів лівобережжя пообіцяла Рязанська обласна дитяча бібліотека. Книг буде мало, але на них вже поставили автографи московські письменники Анна Гончарова (на фото) і Маша Лукашкіна. Про першу відомо, що вона є онукою багаторічного редактора і художнього керівника кіножурналу «Фітіль» Анатолія Тараскіна і пише книжки про єнотів. Про другу, що свого часу вона побувала на конференції дитячих письменників у США. Невже в фсб не знають цього факту?

Борис ВИНОГРАДОВ. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!