Після звільнення Херсона валюта країни-агресорки тут перейшла на «рівень» нікому не потрібного сміття. Старенькі, котрі отримували пенсії в рублях та комунальники із рубльовими зарплатами, тепер не знають, що з тими «дерев’яними» робити. Спочатку їх обмінювали по 1,3 рубля за гривню, потім по 1,5, тепер вже по 2 рублі. Але ні міняйли на ринках, ні продавці харчів не хочуть приймати це «добро» ні за яким курсом – їм такі папірці просто ні до чого. Так само неможливо розрахуватися платіжною карткою російського банку.

Хоча є винятки: деякі міняйли намагаються скористатися ситуацією у своїх інтересах. Користувач під ніком Едельвейс розмістив у місцевому спеціалізованому чаті показове оголошення: «Якщо вже цей Р (дерево) нікому не потрібен, то можу обміняти ваш безготівковий рубль на мою безготівкову гривню! У мене 5 тисяч гривень тільки. Пишіть, а то завтра ще нижче впаде курс, і не встигнете».

Прикметно, що в Генічеську, де скупчилися колаборанти з усієї Херсонщини, рублів теж стали позбуватися активніше – кількість пропозицій у соціальних мережах зашкалює. Щоправда, за один рубль там досі пропонують по 0,68-0,7 гривні.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!