Херсонська обласна і Генічеська окружна прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колабораційної діяльності гауляйтера селища Новоолексіївка у Генічеському районі. Слідство встановило, що чоловік пішов на співпрацю з окупантами і погодився очолити «Новоолексіївське територіальне управління» в окупаційній адміністрації.

На фейковій посаді виконував і виконує організаційно-розпорядчі і адміністративно-господарські функції. Проводив і проводить наради, затверджував керівника окупаційного «ліцею», брав участь у засіданні круглого столу в окупаційному органі у тимчасово окупованому Криму.

В інтерв’ю російським пропагандистам підтримував діяльність окупаційних органів, сприяв проведенню референдуму. Мова йде про асана алієва (на фото) – колишнього голову Херсонського регіонального меджлісу кримськотатарського народу і нинішнього кандидата від «єдиної росії» на «виборах», які окупанти сподіваються провести у вересні.

За колабораційну діяльність частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України передбачається покарання у вигляді позбавлення волі та строк від 5 до 10 років.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!