94-річна мисткиня пережила окупацію Херсона. Поки місто було захоплене росіянами, вона не могла писати картини. Знову за пензля художниця взялася вже після визволення Херсона. Працює Рибальченко у стилі наївного мистецтва, який був притаманний Марії Приймаченко та Поліні Райко. Останнім часом жінка занепокоєна тим, що її колекція – під загрозою знищення через обстріли.

Тому днями Олена Рибальченко передала Херсонському художньому музею все, що на цей час залишалося вдома – понад 50 робіт.
“Херсонський художній музей радо прийняв її щедрий дар — картини, сповнені щирості та безпосередності. Музейна колекція до цього налічувала більше сотні творів Олени Рибальченко. На щастя, росіяни майже не зазіхнули на творчість мисткині, її картини, натхненні фольклором і народною поезією, залишаються з нами всі, крім однієї викраденої — “Їхав козак на війноньку…”, – йдеться в повідомленні музею.


Загалом, творчий доробок Олени Рибальченко налічує десь близько тисячі живописних творів, які перебувають у багатьох музеях України та за кордоном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!