У Голопристанському «муніципальному окрузі» колаборанти знайшли безхазяйне стадо великої рогатої худоби. За словами гауляйтера Садовського «сільського поселення» сергія шутенка, якого цитує окупаційний телеканал «Таврия», до нього звернувся трудовий колектив місцевої ферми «у зв’язку з тим, що господарі кинули напризволяще поголів’я худоби і людей, які тут трудяться».

На жаль, про справжню долю господарів нічого не відомо. Чи змогли вони виїхати, чи рашисти їх вбили, але півтисячі голів худоби симентальської м’ясо-молочної породи дійсно дістались рашистам. За словами шутенка, адміністрація «округу» нині допомагає в реєстрації ферми за російським законодавством.

А ще потрібно вичистити гній і забезпечити корів кормом на зиму. Та робити це навряд чи будуть. Адже долею стада опікується гауляйтер Голої Пристані геннадій недялков, який вже заявив пропагандистам: «Завдяки розвитку таких ферм, ми зможемо повністю забезпечити навчальні заклади і заклади громадського харчування нашої області і найближчих регіонів якісним, екологічно чистим м’ясопродуктом».

Дивуватись таким словам можуть лише ті, хто не знає, що геннадій недялков… торгує м’ясом. Ось що пише про це ресурс «Evocation»: «Недялков володіє кількома фірмами, які займаються м’ясом. Частину з підконтрольних йому підприємств зареєстровано на Херсонщині. А чотири фірми зареєстровані у Києві. Це «Глорія Агро Херсон», де він є керівником. Є засновником ще трьох підприємств, зареєстрованих у столиці України: «М’ясо Херсонщини», «Зірка Півдня», «М’ясна якість». Очевидно, що ще до початку повномасштабної російської агресії Недялков мав контакти в окупованому Криму. Він туди відправляв м’ясо і був спійманий на заниженні ваги м’яса, яке перевозилося через кордон із окупованої території. Його намагалися притягнути до відповідальності за контрабанду м’яса до окупованого Криму, але суди Херсонщини чомусь ставали на його бік».

Так що не треба бути провидцем, аби сказати, що скоро від стада у Садовому і ратиць не залишиться, а морда у недялкова стане ще ширшою.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!