До початку навчального року залишились лічені дні, а окупанти досі шукають вчителів, які б виховували їм з дітей рашистів. Оскільки за російськими освітніми програмами вчити школярів на окупованій території Херсонщини погодились порівняно небагато вчителів, рашисти почали шукати кадри на самій росії. Зголосились одиниці. Тоді вони вдались до залякування українських вчителів, які через різні причини не виїхали на підконтрольну територію. Знову нічого. Тож кадри нині шукають через… соцмережі. Далі – оголошення звідти.

Новоолексіївській школі № 1 потрібні радник директора з виховання і взаємодії з дитячими громадськими організаціями, вихователь групи продовженого дня, військовий керівник, вчитель англійської мови, заступник директора з безпеки, медсестра, спеціаліст з обслуговування комп’ютерної техніки, вчителі образотворчого мистецтва, музики, фізики, інформатики, початкових класів, математики, «педагог додаткової освіти» (що це таке, українські вчителі не знають) і навіть вахтер.

Окупаційна Скадовська школа № 1 шукає вчителів математики, російської (!) мови і літератури, хімії, біології, фізкультури, фізики і педагога-організатора.

У Приморську школу Скадовського району рашисти шукають вчителя початкових класів.

На роботу у Широківську школу того ж району потрібні вчителі географії, англійської мови, історії, фізкультури, російської мови і літератури, психолог та соціальний педагог.

Архангельсько-Слобідська школа Каховського району шукає водіїв автобусів. При цьому повідомляють, що «штат техперсоналу укомплектовано». Однак вже у наступному оголошенні окупаційна адміністрація Каховського району пише про те, що «відкриті вакансії медичної сестри і вчителів». Вчителів!

У Тавричанську школу Каховського району окупантам потрібні радник директора з виховної роботи, педагог-організатор, соціальний педагог, вчитель молодших класів і, знову таки, російської мови і літератури. Останнього б могли і раніше знайти. Адже обіцяна рашистами зарплата «від 40000 рублів» майже вдвічі перевищує середню зарплату педагогів на самій росії.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!