Виявляється у першому варіантів підручника з історії росії для 11 класу не було згадки про «вкрай важливу для країни подію». Про це в ефірі радіо «Спутник в Крыму» розповів співавтор підручника, перший заступник комісії з освіти і виховання громадської палати рф армен гаспарян. Мова – про будівництво Кримського мосту.

Відсутність інформації, буцімто, першим примітив сам «цар». За наказом путіна, мосту у підручнику присвятили цілий розділ, а щоб у «царя-батюшки» не було більше питань, зображення «епохального символу» ще й винесли на обкладинку.

Хоча окупаційний телеграм-канал «Херсонская область/Новости вслух и без цензуры» у своїй запопадливості йде далі, повідомляючи: «Путін особисто ініціював винесення Кримського моста на обкладинку нового підручника з історії». Мовляв, диктатор дуже здивувався, що у попередньому варіанті забули про міст: «Дуже дивно, це епохальна подія, гордість всієї Росії».

Ага, була, поки прольоти у море не почали падати! Так недовго, і символ російської окупації нашого Криму лише у книжках і залишиться.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!