«Продовжуємо відвідувати стаціонарні виборчі дільниці у різних населених пунктах Херсонської області, – написав у своєму телеграм-каналі голова окупаційного осередку «єдиної росії» на Херсонщині ігорь кастюкєвіч. – Звучать пісні, музика, народ йде, посміхається. Всюди все організовано на високому рівні, чи то місто, чи село – різниці немає».

Але на фото, наданих кастюкєвічем на підтвердження, бачимо лише одного його у порожній кімнаті та вхід на «виборчу дільницю» без жодної людини.

Аналітики неодноразово наголошували на тому, що псевдовибори окупанти проводитимуть лише для картинки, а потрібні їм результати вже й так намальовані. Але наразі спостерігаємо, що не виходить навіть з картинкою. «Дуже багато людей голосувало по подвір’ях, тому що не кожен має можливість прийти на виборчу дільницю, – розповіла пропагандистам гауляйтер Генічеського району олена терських. – Кожна людина зробила свій вибір, внесла свій голос, свою маленьку частинку для того, щоб наш регіон, наша область у цілому розвивалась». Звичайно, кожна. Точніше, за кожну людину зробили вибір.

Не повірите, але свої злочини рашисти навіть самі зафотодокументували! Так зване виїзне голосування вони, як видно з фото проводили, що називається, «на колінці» – на капотах автівок, стільцях, столиках, сходах тощо. І дуже часто «забували» про ширми. На світлинах пропагандистів видно не лише те, що люди ставили помітки під пильним наглядом членів окупаційних виборчих комісій, але й те, що ті показували, де саме ставити, і навіть тримали стареньких за руки. Про такі ж самі методи «волевиявлення», але на окупованій території Запорізької області, розповів в ефірі об’єднаного телемарафону мелітопольський міський голова Іван Федоров. А ще додав, що працівникам комунальних установ рашисти наказують прийти на «дільниці» всім одночасно, аби пропагандисти змогли зафільмувати «високу явку».

На лівобережжі Херсонщини – те саме, оскільки з заманюванням мало що вийшло. У Скадовському районі, наприклад, виборців заманювали солодощами для дітей і безкоштовним російським мультиком про трьох богатирів. Ще десь (пропагандисти не вказали, де саме) в обмін на голос пропонували шмат кавуна. Про радість від «виборів» пропагандистам розповідали люди, яких потім на відео ніхто не міг впізнати. Наприклад, декого з тих, хто називався на камеру генічанами, справжні генічани ніколи не бачили. Хоча були і знайомі персони. Як, наприклад, ігроман і пиятик, а нині «член громадської палати» андрій волощук, який розповів окупаційному телеканалу «Таврия» про те, що «вибори проходять відмінно».

Познущались заради пропаганди і над старенькими. Зокрема, сфотографували з бюлетенем 92-річного Героя Соцпраці Віталія Сторчака з Одрадівки Генічеського району. А у Каховці гауляйтер павло філіпчук знайшов у лікарні 100-річну бабусю, однак підняти її для «голосування», судячи з фото, не зміг. Були й інші казуси. Наприклад, окупаційний голова Горностаївського «округу» юрій колосов звернувся до місцевих жителів з закликом прийти на «вибори народних депутатів»…

Борис ВИНОГРАДОВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!