Центральним у вересневому номері незалежної газети Херсонщини «Новий день», який вийшов друком у львівському видавництві «Високий замок», став матеріал про 12-річного хлопчину з-під Олешок на тимчасово окупованій військовими рф частині Херсонщини. Разом з сім’єю він знайшов прихисток на Львівщині й активно включився у роботу зі збирання коштів для ЗСУ. Максим вміє чудово співати. Тож на імпровізованих сценах влаштовував концерти у містах і селах Львівщини, а зібрані кошти передавав на підтримку захисникам Вітчизни. На момент зустрічі з кореспондентом «НД» на його рахунку було вже понад 450 тисяч гривень. І збір продовжується.


Чільне місце в газеті відведено розповіді про активну життєву позицію вимушено переміщених осіб з Херсонщини на Прикарпаття, зокрема до Івано-Франківська. Об’єднані досвідченим керівником, колишнім заступником голови Херсонської ОДА Володимиром Клюцевським навколо Херсонського хабу, волонтери опікуються не лише проблемами 10 тисяч переселенців-земляків на Прикарпаття, а й допомагають людям на вже деокупованих територіях своєї області.


Актуальним в газеті є й матеріал про те, як російські окупанти готувалися і як проводять на захопленому лівобережжі псевдовибори.
Не залишить байдужим читача і розповідь, як пережило окупацію село Борозенське і однойменний СВК на чолі з його директором Миколою Медвідьом та як живе сьогодні громада на Бериславщині.
Багато в «Новому дні» і довідкової інформації для читачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!