У Херсоні запустили механізм позбавлення почесного громадянства міста для осіб, які його зганьбили.
Цим займається та ж комісія, що присвоює дане звання. Як повідомив начальник МВА Роман Мрочко, за відповідними поданнями вирішено забрати поважне звання “Почесний громадянин Херсона” у сергія гармаша, юрія ромаскевича та лариси латиніної. Є за що.


сергій гармаш – актор, народний артист росії. Уродженець Херсона, який під час окупації рідного міста приїздив сюди налагодити роботу захопленого росіянами обласного театру. Схвалює агресію кремля відносно України.


юрій ромаскевич – колишній головний санітарний лікар Херсонщини. Перейшов на сторону окупантів, виступав на конференціях, прославляючи “руський мір”, затятий комуніст. Очолював підконтрольний окупантам медзаклад. Недавно стало відомо, що ромаскевич зробив “блискавичне” переміщення кар’єрними сходами, переїхавши на камчатку, де отримав посаду головлікаря якогось закладу.


ларису латиніна – олімпійська чемпіонка часів СРСР. Уродженка Херсона, яка після закінчення спортивної кар’єри живе в росії і активно підтримує путінську політику.


“Сьогодні був зроблений перший крок до “очищення”. Список почесних громадян Херсона буде переглянутий повністю. Окрім того, він буде оприлюднений і ми будемо вдячні за будь – яку інформацію по людях, які у ньому, особливо цікавить період окупації Херсона російськими військами”, – написав начальник Херсонської МВА Роман Мрочко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!