Щопонеділка першим уроком в школах росії і окупованих нею територій йдуть «Розмови про важливе». «Основні теми пов’язані з ключовими аспектами життя людини у сучасній Росії», – пише офіційний ресурс «розмов». Насправді, під час уроку у голови школярів вбиваються пропагандистські наративи кремля.
Наприклад, у Вадимській школі Мирненської громади Скадовського району недавно провели «розмови» на тему: «30 років виборчій системі Росії». Дітям брехали про те, що на росії «вибори – це головний спосіб формування органів влади». Також діти з допомогою маленьких виборчих бюлетенів могли проголосувати за улюблених казкових героїв. Хто переміг, не повідомляють, але за російськими традиціями це має бути путін.
А у Генічеську батьки запитали місцеву окупаційну адміністрацію, чи можна не відвідувати «Розмови про важливе». І отримали у соцмережах роз’яснення: «Ні. Незважаючи на те, що заняття позиціонується як позаурочне, ігнорувати його з ідеологічних чи інших причин школярі все-таки не можуть».
Прогулювати такі заняття, буцімто, забороняє федеральний закон про обов’язки і відповідальність учнів, а також лист міністерства освіти і науки рф «Про позаурочну діяльність і реалізацію додаткових загальноосвітніх програм».
«Якщо учень пропускає такі уроки, то це буде розцінено як прогул, – пояснили батькам. – Педагог може застосувати до такого несвідомого учня дисциплінарні заходи: провести бесіду з дитиною або викликати у школу батьків».
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!