«Ми побачили, що у маленьких містах велика кількість людей приходила на дільниці, – розповідав роспропагандистам про «вибори» у Генічеську і Новотроїцькому псевдоексперт енріке домінгес. – Прекрасно працювали члени виборчих комісій. У цілому, робота була організована на належному, високому рівні».
Про те, що подібні громадяни брали участь у злочині, наголосила організація «Комітет-2024», яку цитує «Інформаційний спротив».
«Загальновідомо, що основною метою таких «спостерігачів» на псевдовиборах, які проводяться диктаторськими режимами, є не незалежний моніторинг та об’єктивна неупереджена оцінка результатів голосування, а навпаки, приховування фальсифікацій та забезпечення легітимності незаконних фіктивних псевдовиборів, – заявили у «Комітеті-2024». – Зазначена діяльність грубо порушує норми міжнародного права, національне законодавство України, спрямована проти територіальної цілісності України, засад демократії та вільних демократичних виборів».
Організація закликала ввести міжнародні санкції проти 34 псевдоспостерігачів, які були присутні під час «голосування» у Донецькій, Луганській, Херсонській і Запорізькій областях. На окупованій території Херсонщини участь у «виборах» брали іноземні громадяни Enrique Javier Refoyo Acedo з Іспанії, Purnima Anand з Індії, Dario Abdula Camal з Мозамбіку, Arnaud Develay з Франції, Henrique Domingues з Бразилії, Mirjam van den Ende і Sonja van den Ende з Нідерландів, Conrad Magnusson і Erna Yr Oldudottir з Ісландії.
Іноземці, які хотіли (зрозуміло, не безкоштовно) допомогти зробити «вибори» на окупованій території легітимними, однозначно мають бути покарані.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!