Над поверненням малечі працювали співробітники Дніпровської районної в м. Херсоні ради у співпраці з міжнародною організацією Save Ukraine.
П’ятирічна Оленка перед повномасштабною війною – 4 лютого 2022 року потрапила до ЦСПР “Радість” у Каховці, бо мати не дбала про неї належним чином. Після вторгнення російських військ, аби врятувати дитину від примусової депортації, її влаштували до родини каховчан, а потім була ще одна сім’ю. Після перемовин, завдяки волонтерам, Оленку вдалося повернуто на підконтрольну територію. Зараз вона а Києві, нею опікуються представники Save Ukrainе разом зі спеціалістами Дніпровської служби у справах дітей.    

Ганнусі – 13 років, Ярику – 11, вони з багатодітної родини, яку Служба у справах дітей не залишала поза увагою і після вторгнення росіян: підтримували продуктами, одягом, засобами гігієни. Сім’я отримувала всі види державної соціальної допомоги. Та, на жаль, повіривши російській пропаганді, рік тому батько відправив старших дітей на “оздоровлення” до Криму…У голосових повідомленнях до рідних дівчинка весь час плакала і молила про повернення. Волонтери Save Ukrainе під час формування групи дітей на повернення  звернулися до Дніпровської служби у справах дітей по допомогу в розшуку батьків цих дітей та оформленні пакету документів на їхнє вивезення. Підготовка, в якій значну роль зіграла підтримка ювенальної поліції району, тривала понад три місяці. І врешті мати змогла, за допомоги волонтерів, забрати сина і доньку, які після ” оздоровлення” опинилися без супроводу дорослих у Генічеський лікарні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!