За весь вересень лікарі (педіатр, дитячий хірург, невролог, ендоскопіст, терапевт і хірург) з Мордовії у «підшефному» Каланчаку прийняли більше 2250 пацієнтів і зробили більше 50 операцій.

У цьому запевняють пропагандисти з окупаційного телеграм-каналу «Шефская помощь. Херсонская область». Наскільки такі дані відповідають дійсності, перевірити не можемо. А от про проблеми інших жителів тимчасово окупованої території розповімо. Навіть процитуємо лист однієї з них – генічанки, яка зважилась написати адміністратору окупаційного телеграм-каналу «Русский Геническ»: «Була у міській лікарні Геніческа 3.10.2023 року. Знаходжусь на обліку з вагітності, термін 20 тижнів. У цей термін потрібен другий скринінг малюка, це дуже серйозний період життя плоду». Далі вагітна написала, що спеціалістів з ультра-звукового дослідження у Геніческу знайти не змогла, тому змушена була їхати за 160 км у Джанкой. «Дорога туди-назад – 2000 рублів з однієї людини і плюс платне УЗД, – продовжила генічанка. – Справа навіть не у грошах, справа у тому, що це нелегко вагітній дівчині – проїздити і проходити такий кілометраж!»

А раніше спеціалістів, які робили УЗД навіть у такому невеликому місті, як Генічеськ, можна було вибирати. Нині ж доводиться їздити у сусідній тимчасово окупований Крим. На жаль, чому генічанка не виїхала завчасно на підконтрольну територію України, ми не знаємо. Адже відомо багато випадків, коли інші жінки виїжджали, народжували і тепер чекають, поки і Херсонщина, і Крим також будуть підконтрольною територією. І таки дочекаються!

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!