5 жовтня на росії відзначали день учителя. На окупованій Херсонщині педагоги-колаборанти зустрічали його з… двомісячним боргом по зарплаті. Ситуація набула розголосу настільки, що нею зайнявся «сенатор» ігорь кастюкєвіч. Виплату боргу кастюкєвіч пообіцяв ще минулого тижня. «За інформацією від Уряду Херсонської області, коли ми розмовляли по затримці зарплат педагогам, сказали, що кошти є і строки всіх виплат – тиждень, – написав «сенатор» у Телеграм 6 жовтня. – Сьогодні п’ятниця. Хтось отримав кошти, хтось ні. Ми здзвонились з Міністерством освіти. За останньою інформацією, виплати проведені по усім районам, за винятком Генічеського муніципального округу і Залізного Порту. Дане питання зараз на контролі в Уряду регіону і виплати мають поступити найближчими днями… Я розумію і розділяю обурення з приводу затримок… Повторитись подібного не повинно».

А щоб вчителі чекали обіцяного не так напружено, їх заспокоїли святковим концертом. Пройшов він у Генічеську. Пісні і танці від школярів були очікуваними, а от відсутність окупаційного міністра освіти алєксєя галченкова стала сюрпризом. «Як нам стало відомо, Алєксєй Галченков, який займав посаду міністра освіти Херсонської області, відсторонений від займаної посади і швиденько втік на лікарняний, – пояснив у своєму телеграм-каналі начальник юридичного відділу окупаційної адміністрації Генічеського району олександр пінаєв, у якого з колегою-«міністром» свої рахунки. – Було багато скарг на затримку з виплатами зарплат працівникам освіти. Крім того, йде розслідування правоохоронними органами по фінансовим зловживанням посадових осіб міносвіти, у тому числі, з питання, куди дівся новий автомобіль «Шкода», який прибув з Херсона при евакуації. І багато іншого».

Обов’язки міністра виконує заступниця галченкова людмила ковтун, яка вже заявила в ефірі окупаційного телеканалу «Таврия» про нестачу на лівобережжі педагогів і про те, що зарплати у вчителів там вдвічі-втричі вищі, ніж у Криму.

Щоправда, вчителів це не заспокоїло. Одна з них з ніком Юлія написала колегам у соцмережі: «Розумієте, міністра освіти, типу, зняли… Мовляв, він козел такий, у всьому винен. А грошей так і немає!» І додала: «При Україні затримок не було. Давали вчасно аванс і зарплату». Пізнє прозріння, що й казати.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!