«Щоб їх працю було завжди видно», – побажав педагогам-зрадникам Херсонщини з нагоди дня вчителя на росії такий собі едуард хавабу, якого пропагандисти з окупаційного телеканалу «Таврия» назвали «начальником поліції Головного управління МВС Росії по Херсонській області» і «полковником поліції».

Працю самого хавабу, як свідчать відкриті джерела, на росії також «побачили». Як свідчать дані біографії, едуард хавабу народився у 1981 році у Манському районі Красноярського краю росії. У 2003 році закінчив Сибірський юридичний інститут за спеціальністю «юриспруденція». Службу у в органах почав на посаді оперуповноваженого управління внутрішніх справ у Красноярському краї. З 2008 по 2023 роки на різних посадах служив в управлінні карного розшуку. З 2015 по 2020 роки був заступником начальника поліції з оперативної роботи гу мвс росії по Красноярському краю. Отримав медалі відомства «За отличие в службе», «За отличие в охране общественного порядка», «За доблесть в службе», інші нагрудні знаки та нагороди. І ледве не отримав статтю за хабарництво. У вересні 2017 року у кабінеті і заміському будинку полковника поліції провели обшуки.

Його підозрювали у причетності до організованого злочинного угрупування, члени якого з числа високопоставлених поліцейських отримували мільйонні хабарі за те, що перекваліфіковували тяжкі кримінальні статті у значно легші. Співробітники слідчого комітету рф мали підозру, що зустрічі учасників угрупування відбувались у кабінеті хавабу і готельному комплексі «Рив’єра». Там же поліцаї могли ділити отримані хабарі.

Однак, як це часто на росії і в інших корумпованих країнах буває, причетність заступника начальника поліції до хабарів довести «не змогли». А щоб у громадськості не було питань, хавабу перевели на службу в інший регіон – він став заступником начальника управління мвс росії по Приморському краю, а на батьківщині наостанок отримав звання «почесного працівника гу мвс росії по Красноярському краю».

Ну, а з Примор’я потрапив вже на окуповану частину Херсонської області. Тепер, якщо російська Феміда обійшла його увагою, злочинця обов’язково має покарати міжнародний суд.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!