За пограбований та сплюндрований Херсон мстяться не тільки ті городяни, котрі нині служать в українській армії. Свій внесок у спротив роблять і наші земляки з числа членів екіпажу торгового флоту, котрі працюють на іноземних судновласників по всьому світу (а таких понад п’ять тисяч). У тих екіпажах їм часто доводиться працювати пліч-опліч із громадянами рф, котрі й до війни не приховували своїх симпатій до путіна та агітували «за расєю». Та якщо до окупації рідного міста херсонці намагалися не влаштовувати сварок із рашистами, хоч і не поділяли їх поглядів, то тепер усе різко змінилося: на борту суховантажів тим влаштовують пекло. І вони змушені тікати на берег.

Ось яке звернення до рідної громади оприлюднив старший механік – херсонець Сергій: «Я обіцяю всьому народу України, що всім рашикам за мій Херсон місця не буде на флоті. Остання рашистська мразота з нашого судна втекла в Китаї під виглядом болячки. Хоч у компанії сказали, що цю мразоту хотіли вбити. І це не далеко від правди – багато офіцерів у нас якраз з Херсона, котрі хочуть будь-якій руській мразоті горло різати. Я вас усіх, мразоти, з гівном перемішаю, тварюки, за своє місто. Взагалі я працюю в морі тільки з одною метою: гнобити рашистів і переказувати гроші своїм друзям з ЗСУ. Все буде Україна!!!».

Можна сказати з певністю: таких, як Сергій, у екіпажах суден по всьому світу вистачає. Моряки-херсонці і путіністів на борту «кошмарять», і ведуть пропаганду за Україну поміж іноземців з різних країн – розповідають їм, за що воює наша держава, і які злочини коять у нас російські окупанти. Навіть вчать «морських вовків» співати «Батько наш Бандера» та «Ой, у лузі червона калина». Потім відзняте відео такого співу пересилають додому рідним, близьким та друзям. До речі, ця діяльність для наших хлопців пов’язана з особистим ризиком: під час заходу судна до будь-якого порту в рф їх можуть «здати» за проукраїнські погляди. І тоді патріотів чекає арешт та тортури у катівнях фсб – такі випадки вже бували і набули в світі широкого розголосу.

Кирило ФОМІН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!