NewDay ua писав про те, що своє професійне свято генічеські вчителі-зрадники зустрічали з двомісячним боргом з зарплатні. Тоді у справу пообіцяв втрутитись навіть «сенатор» ігорь кастюкєвіч, а «міністр освіти» алєксєй галченков взагалі кудись безслідно зник. З тих пір минуло 10 днів. Як змінилась ситуація з боргами? Правильно – ніяк!

Зрадники від освіти продовжують працювати у школах, виховуючи дітей рашистами, і… клянчать зарплату. Один з них, назвавшись Віталієм, звернувся напряму на телеграм-канал окупаційної фракції «єдиної росії» у Херсонській «обласній думі»: «Підкажіть, будь ласка, коли вже школи і дитсадки Генічеська і району отримають зарплати?» Але у «фракції» спритно «перекинули м’яч на іншу частину поля»: «Міністерство освіти Херсонської області нас запевнило, що всі перерахування відбудуться найближчим часом». Колаборанту Віталію дуже сподобалось, що йому відповіли, але про борг написав з гіркотою: «Справа у тому, що такі обіцянки вони давали – обіцяли до минулої п’ятниці видати». І якщо педагогів-зрадників ні краплі не шкода, то з пенсіонерами – інша справа.

Один зі скадовських колаборантів, наприклад, зізнався пропагандистам, що деякі бабусі 1940-х років народження нині вперше звертаються за пенсіями у 10 тисяч рублів. Оце вже точно, терпіли до останнього. Але ж на які кошти жили до цього часу, зрозуміти дуже важко. Тим часом у Каховці гроші пенсіонерам затримують.

Днями наркозалежний гауляйтер павло філіпчук навідався у відділення окупаційної пошти. «Незважаючи на свій щільний графік», – уточнює у Телеграм відділ комунікації окупаційної адміністрації. Там, цитуємо колаборантів, «громадяни поцікавились стосовно своєчасності видачі пенсії. Павло Філіпчук оперативно обдзвонив всі відповідні заклади обласного рівня, з’ясував причини затримки пенсії і надав інформацію пенсіонерам. Дане питання знаходиться на контролі і буде вирішене найближчим часом». Саме у таких випадках кажуть: «Живі перекази, а віри їм не ймеш». Стосовно ж каховських вчителів, і досі лише одиниці з них йдуть на співробітництво з окупантами. Тому на недавній нараді філіпчука з підлеглими він радо пристав на, як пишуть окупаційні комунікаційники, «ініціативу керівництва Костогризівсього теруправління з залучення педагогічних працівників з інших областей РФ».

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!