Стосовно останніх подій на росії, коли з усіх заправок зник дизель і паливна криза дісталась москви, у експертів паливного ринку існують різні думки. Але майже всі вони сходяться в одному: для країни, де добувають нафту, такі події – дивина. Проте з часом солярка на заправки повернулась, але коштує тепер, як вже писав NewDay ua, дорожче за бензин.

Останній також добре піднявся у ціні. Пропагандист всеросійської державної телерадіокомпанії андрєй рудєнко у своєму телеграм-каналі переконує, що паливо дороге лише на «нових територіях» і подає фото, які незрозуміло, де і коли зняті. Але рашист переконує, що у Донецьку і Ростові-на-Дону. Так от, у російському місті, за словами рудєнка, дизель коштує 61 руб. 53 коп., тоді, як у Донецьку – всі 74 рублі. Бензин А-92 – 51 руб. 91 коп. і 60 руб. відповідно. А-95 – 58 руб. 21 коп. і 67 руб. відповідно.

«У Донецьку паливо коштує значно дорожче, – переконує роспропагандист. – Мені здається, що на цю різницю у ціноутворенні на паливо по країні зобов’язані звернути увагу у слідчому комітеті та інших компетентних органах. У воюючому Донбасі людям потрібно допомагати, а тут якось навпаки».

Тим часом у тимчасово окупованому Генічеську паливо коштує приблизно так само, як у тимчасово окупованому Донецьку (якщо на фото пропагандиста він, звісно). Наразі на АЗС на виїзді зі «столиці» окупованої Херсонщині у бік Азовського бензин А-92 коштує 58, А-95 – 65, дизельне пальне – 74 рублі за літр.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!