У Каховському, Новотроїцькому та деяких інших колишніх районах (нагадаємо, що окупанти називають їх «муніципальними округами») не всі пенсіонери отримали подачки від рашистів за жовтень. Враховуючи те, що на ці 10 тисяч рублів більшість бабусь і дідусів, які з різних з причин не оформили картки українських банків, виживають, ситуація важка.
До цього свою пенсію рашисти платили справно, практично у середині місяця. У Каховському районі пенсіонери змушені були звертатись до гауляйтера павла філіпчука. Той пообіцяв, що пенсії надійдуть «буквально днями» тим, хто переоформив їх на картки російських банків. Про інших сказав: «Пенсіонери, які отримують пенсійну виплату у розмірі 10 000 рублів у відділеннях пошти, вже на цьому тижні зможуть отримати виплати за жовтень. Гроші вже надходять у відділення пошти».
Цікаво, що так само днями керівництво окупаційної адміністрації Генічеська заспокоювало тамтешніх вчителів. Мовляв, гроші для виплат тримісячної заборгованості по зарплатах вже на рахунку і переживати нічого. Проте педагоги-колаборанти переживають досі.
На тлі невиплат зарплат і пенсій знизились ціни на деякі товари першочергової необхідності. Щоправда, нижчими вони стали лише у порівнянні з Кримом. Окупаційна «Надднепрянская правда» повідомляє, що на лівобережжі Херсонщини подешевшав туалетний папір – «аж» на 5%. І на 2% подешевшала сметана. Кілограм її жирністю 15% у Каховці наразі коштує 300 рублів.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!