Чергову порцію пропагандистських фейків закинув у вуха росіян телеканал «РЕН ТВ», який, на жаль, можна бачити і в окупованій частині Херсонщини. Лише в одному випуску «новин» пропагандисти умудрились набрехати про те, що США зменшує військову допомогу «через провал так званого контрнаступу», що військовозобов’язані українці можуть виїхати за кордон, заплативши державі гроші, і про «успіхи» російських танкістів на Запорізькому напрямку.

На останню «тему» брехав такий собі абдулазіз юсупов – командир танкового взводу, як підписали його у «новинах». «По радіозв’язку було, що з будинку, з вікна працює кулеметник, а вони по ньому стріляти не можуть, – розповів брехун про вигаданий епізод бою (вони – це його підлеглі). – І пояснити теж не могли, чому. Поїхав я. Дивлюсь у це вікно і бачу, що сидить кулеметник, строчить з вікна, праворуч від нього стоїть жінка, ліворуч – її немовля. Я просто не зміг вистрілити туди і вбити дитину. Я був до цього не готовий».

Здавалося б, якщо ти таке бачив – то зніми відео чи фото, аби допомогти роспропагандистам. Це по-перше. По-друге, якщо таке навіть було б, це не зупинило б російських фашистів. І, мабуть, першими це підтвердять жителі Маріуполя. Ось що написав наприклад у коментарях на YouTube під відео з піснею про своє місто маріуполець Денис Меркулов: «Я довго думав описати те, що я і моя сім’я пережили у ці дні. Але коли ти бачиш, як перед твоїми очима розриває снарядами дітей, коли ти ховаєш своїх сусідів у пісочниці, де грались твої діти. Мені це сниться щодня! Не говорячи про те, як ми жили у підвалах і чекали, коли нас завалить чи ми згоримо. У мене мрія всього життя, щоб весь світ дізнався, скільки ТИСЯЧ мирного населення там загинуло». Так, що жінка з немовлям рашистів точно б не зупинила. «СВО починав рядовим, дослужився до лейтенанта», – розповіли пропагандисти про юсупова.

Якщо і далі брехатиме так, як треба його генералам, то і до полковника дослужиться – можна не сумніватись. Але це, якщо куля чи осколок його військову «кар’єру» не переб’ють. Хотілося б, щоб перебили.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!