«Постійно говорю про те, що педагоги у нових регіонах – справжні герої, – розповів окупаційному «Херсонскому агентству новостей» міністр освіти рф сєргєй кравцов. – Незважаючи на складну ситуацію, моральний тиск, погрози з боку київського режиму, вони достойно виконують свій професійний обов’язок – вчать і виховують дітей».

Тим часом у школах окупованої Херсонщини педагогів-зрадників і далі катастрофічно не вистачає. Наприклад, штат окупаційної школи в Архангельській Слободі Каховського району «справжніми героями» не укомплектований і наполовину. Колаборанти досі шукають вчителів математики, англійської мови, фізики, географії, інформатики, соціального педагога, заступника директора з виховної роботи, педагога-організатора, керівника гуртків, заступника директора з навчальної частини, заступника директора з виховання і взаємодії з дитячими громадськими організаціями та медсестру.

Незважаючи на високі зарплати, українські вчителі, хоч і ледве виживають в окупації, але не йдуть на службу до рашистів. І це, без перебільшення, є подвигом, який повинна оцінити держава.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!