До початку нового навчального року на росії з’являться ще новіші підручники з історії і географії. Про це російському пропагандистському агентству «Известия» заявив міністр освіти рф сєргєй кравцов.
У єдиному підручнику історії для середньої школи з’являться розділи про анексію Криму росією, війну в Україні і окупацію українських регіонів. Звісно, в інтерпретації російських авторів, це – «воссоединение», «специальная военная операция» і «присоединение новых регионов».
У підручник географії для старшої школи додадуть інформацію про окуповані регіони. За словами кравцова, підручники буде оновлено з усіх «обов’язкових предметів».
Тим часом голова окупаційної адміністрації Скадовського «муніципального округу» олександр дудка пропонує ще новіші «дані» для підручників історії і географії.
«Ми, російський народ – сильний народ, потужний народ, – сказав під час святкування 80-річчя визволення Скадовська від своїх німецьких колег послідовник російського фашизму. – Скільки нас намагались перемогти, ну, ніяк, так? І цього разу це закінчиться тим же. Ми не будемо лізти на чужі території, але свої території ми відстоїмо. І споконвічно російські міста Херсон, Миколаїв, Одеса повернуться під своє крило, під крило російських знамен».
Смішно, що «повертати» «споконвічно російські міста» збирається уродженець міста Хорол на Полтавщині, який навіть не може приховати свій український акцент. А ще дудка – колишній керівник комунального господарства, чия «юрисдикція» до окупації розповсюджувалась лише на межі пляжу у Лазурному. А тепер он як «горизонти розширив»!
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!