Затриманий у звільненому Херсоні чоловік допомагав фсбшникам втікати катерами на лівий берег Дніпра!

Власник місцевої станції катерів для допомоги військовим рф добровільно передав 6 плавзасобів, кожний із яких розрахований на 30 пасажирських місць.

Саме на цих катерах на лівий берег Дніпра «евакуювалися» кадрові співробітники фсб та ще кілька підрозділів окупаційних угруповань росії.

Крім того, ворог залучив плавзасоби для примусового вивезення частини місцевих жителів до тимчасово окупованих районів Херсонщини.

За даними слідства, до широкомасштабного вторгнення цей чоловік влаштовував морські екскурсії в районі Залізного порту.

Після тимчасового захоплення регіону він «перереєстрував» власний бізнес на користь країни-агресора і уклав відповідний «договір» з окупаційною адміністрацією. Після звільнення обласного центру зловмисник намагався переховуватись в місті. Втім, співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання до 12 років ув’язнення.

Заходи з викриття зловмисника проводили співробітники СБУ Херсонської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!