Нараду провів заступник начальника Херсонської ОВА Ярослав Шанько, до обговорення долучилися директорка Департаменту соціального розвитку Олена Міхєєва, керівники соціальних служб, представники правоохоронних органів та громадських організацій.

Щороку тисячі людей стають жертвами чорних торгівців, насильства та експлуатації. Зараз вразливими є люди з-поміж вимушених переселенців. До них особлива увага. На Херсонщині діє програма допомоги постраждалим внаслідок насильства, працюють соціальні служби, які допомагають отримати одноразову матеріальну допомогу, встановити статус людини, що постраждала від торгівлі людьми,  соціальні виплати та працевлаштуватися.  У 5 громадах області працюють мобільні бригади, які надають психологічну підтримку людям, постраждалим від різних форм насильства та торгівлі людьми.

Йшлося також про покращення взаємодії з правоохоронцями. Зокрема, спільно з міграційною поліцією вирішили створити опитування для мешканців громад, яке допоможе виявляти постраждалих серед  внутрішньо переміщених осіб та брати їх під опіку відповідних органів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!