Як і всюди на правобережжі Херсонщини, у селі Чорнобаївка під Херсоном немає світла – перед втечею рашисти підірвали лінії електропередач. Та незважаючи на це, сама громада змогла запустити тут систему централізованого водопостачання!

Для цього відшукали дизель-генератор на 50 кіловат, який, втім, видає значно менше своєї «паспортної» потужності. Але генератор, хоч і слабенький, один, а свердловин, з яких качають питну воду, три. Тож пристрій возять від свердловини до свердловини, й підключають їх почергово. Завдяки цьому трубопроводи вдається заповнювати так, щоб якісна вода надходила до кожної оселі з восьмої ранку до четвертої години вечора, розповів журналісту NewDay ua Чорнобаївський сільський голова Ігор Дудар.

Працюючий водогін для чорнобаївців є наочним підтвердженням того, що нормальне життя потроху повертається. Адже воду в своїх хатах люди не бачили ще з початку листопада. Спершу вони користувалися запасами з технічних басейнів, у кого вони були, а після звільнення воду підвозили автоцистернами українські військові. І от нарешті знову можна користуватися хоч чимось із комунальних зручностей! Чорнобаївці не сумніваються, що далі буде краще – аби лишень окупанти не зашкодили поверненню до звичного мирного життя.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.      

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!