На окупованому лівобережжі Херсонщини продовжується примусова паспортизація. Як пишуть комунікаційники окупаційної адміністрації Каховського району, рашисти «завжди приділяють особливу тим людям, для яких важко самостійно пройти необхідні для отримання паспорта процедури».

Днями ставати громадянами рф змушували лежачих хворих у Заозерному. Дванадцяти бабусям включали гімн росії, змушували під нього говорити клятву, після чого видавали «аусвайс». Ще 16 пенсіонерок, які можуть пересуватись лише у стінах своїх будинків, отримали російські паспорти у Новій Каховці.

У пошуках потенційних громадян рф мобільна бригада паспортистів об’їжджає «округ» тричі на тиждень. Транспортом їх забезпечує окупаційна міська адміністрація. Тим часом окупаційне головне управління мвс росії по Херсонській області нагадує «іноземним громадянам» (так називають українців, які досі відмовляються отримувати російські паспорти) про «необхідність проходження обов’язкової державної дактилоскопічної реєстрації, фотографування і отримання підтверджуючого документа». Отримати такий «документ» можна лише у Генічеську і Скадовську.

Тим, хто відмовиться від надання відбитків пальців і фотографування, в окупаційному управлінні обіцяють «адміністративну відповідальність аж до висилки за межі РФ». Радикальніше, якщо так можна сказати, покарання запропонував головний пропагандист лівобережжя алєксандр малькєвіч. В інтерв’ю окупаційній спілці журналістів Криму ця гидота сказала: «У минулому році, коли «ждунів» видворяли, це була гуманна міра. Тоді випроваджували людей, які не хотіли працювати і співпрацювати. Не хочуть? Щасливої дороги». Тих, хто не хоче співпрацювати зараз, рашист назвав навідниками і кожному з них пообіцяв: «Його на кіл треба саджати у прямому сенсі цього слова. Можна привести у приклад придушення повстання Спартака у Древньому Римі»… Без коментарів! Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!