Ще не так давно олександр дудка був лише гауляйтером невеликого курортного селища Лазурного. Потім «доріс» до «голови адміністрації» Скадовського «муніципального округу» і «президента» окупаційної федерації кікбоксингу Херсонської області. А все тому, що знає, які саме милі вухам окупантів слова треба говорити.

Тепер зрадник не просто погрожує не давати життєво важливі медпрепарати тим, хто відмовився від російського паспорта, а вголос розповідає про фантазії загарбати інші території України. Ще недавно колаборант називав російськими містами Херсон, Одесу і Миколаїв. Тепер «замахнувся» ще й на Харків.

Помутніння розуму у нього сталось під час святкування 190-річчя Михайлівки Скадовського району. «Всі, хто поїхав колись з Херсона, повернуться у свої будинки у місто Херсон. Повернуться у свої будинки – кинуті, затоплені, розбомблені зсушними снарядами, американськими бомбами. Ми повернемо свій будинок, ми виженемо зі своєї землі всіх тих, хто прийшов сюди нас вбивати», – сказав дурник з порогу Михайлівського будинку культури. А потім додав, що «і місто Миколаїв, і місто Одеса, і місто Харків» – «це величезна велика Росія». Не треба думати, що дудка говорить власні думки. Він працює за кремлівською методичкою.

Доказом можуть бути слова іншого, більш високопоставленого колаборанта – потішного «губернатора» сальда. «Якби була така можливість, я б вже вчора у Херсон повернувся, – розповів він у Телеграм. – Вся наша територія на півдні і сході колишньої Української РСР – це захоплена агресором територія». Потім зрадник додав, що мріє захопити Херсон, Миколаїв, Одесу – «аж до Ізмаїлу». Хоча цим двом дурням – і дудці, і сальду – пробачливо, адже кулі для них вже відлито, але ж вигаданим географії та історії рашисти навчають школярів! Наприклад, в окупаційній Приморській школі Скадовського району недавно завершився предметний тиждень «історії» і «суспільствознавства».

Так от, під час гри у «Розумники і розумниці» першими двома категоріями для вибору питань були «Русь древня» і «Московська Русь». Не Київська, назва якої є усталеною в історіографії, а «древня» і «московська»… Бідні діти!

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!