Тепер це робитимуть через «центр для дітей, які залишились без піклування батьків». Нову схему «сенатор» і головний на окупованій частині Херсонщини «єдинорос» ігорь кастюкєвіч і уповноважена з прав дитини при президенті рф марія львова-бєлова погодили під час круглого столу, який проводив комітет з соціальної політики при раді федерації.

«Нерідко бачу, що батьки, поїхавши на заробітки у Європу чи кудись ще, залишають дітей на піклування літніх родичів, – розповів злочинець злочинниці. – Зв’язок з батьками втрачається, а родичі, у силу віку і стану здоров’я, не завжди можуть забезпечити належне утримання, виховання і догляд. Є випадки, коли опікуни помирали і діти залишались на самозабезпеченні, часто у плачевному фізичному і психологічному стані». Брехливого «сенатора» «дуже схвилювало», що «сьогодні у Херсонській області немає жодного будинку дитини або тимчасового притулку». Він попросив львову-бєлову «посприяти у відкритті державного закладу на території регіону». Злочинниця на це питання чекала, тому відповіла зразу, що споруда для такого закладу вже знайдена (цікаво, як «сенатор», який більшу частину свого часу проводить на лівобережжі, цього «не знав»), а «шефи» з Рязані навіть зголосились на її ремонт.

Що далі? Забрати дітей з такого закладу у росію можна буде у будь-який момент. Чи під приводом відпочинку у таборах на території держави-агресора, чи в останній момент перед приходом ЗСУ, як це було у Херсоні. Прикриваючись, звісно, турботою про їх здоров’я і життя. Варто додати, що ігорь кастюкєвіч вже має підозру від СБУ за незаконну депортацію 48 дітей з Херсонського обласного будинку дитини до окупованого Криму і росії у 2022 році, а львову-бєлову разом з володимиром путіним за незаконну депортацію маленьких українців і українок чекає Міжнародний кримінальний суд у Гаазі, який 17 березня 2023 року видав ордер на їх арешт.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!