Після короткої перерви у поштових скриньках, спорудах окупаційних адміністрацій і магазинах окупованого лівобережжя знову з’явилась безкоштовна окупаційна агітка «Надднепрянская правда». Якими б не були труднощі, але окупанти розуміють, наскільки у регіоні, де з перебоями показує їхнє телебачення і так само працює інтернет, важливе друковане слово. І добре знають, що папір все стерпить. У номері від 22 листопада він вже з першої шпальти терпить інтерв’ю з самозванцем сальдом.
Фейковий губернатор розповів пропагандистам, як окупована Херсонщина «інтегрується» у «велику» росію. За словами істоти з пикою алкоголіка, на «ввіреній йому території» все добре, лише, цитата, «залишилось визначити зараз вже остаточно уповноваженого з прав людини і уповноваженого з прав дітей». Чи можна собі уявити, що у людей на окупованій території (і дітей, зокрема) є якісь права?! Риторичне запитання.
«Якщо є бажаючі, вони можуть навчатись і українською, – бреше сальдо про навчання в окупаційних школах, де катастрофічно не вистачає російських підручників українською. – Але, звісно, перевага російській».
«Жителям Херсонської області треба звикнутися з усіма новими правилами і новими можливостями, які дає Росія для розвитку», – просторікує «губернатор», немов до окупації можна хоч колись звикнути.
Вкотре повторив «губернатор» і про «повернення» рашистів у Херсон, який вони щодня намагаються стерти з лиця землі. При цьому зманіпулював вигаданою цитатою: «Вони знову забули Бісмарка, який говорив, що Росію перемогти неможливо ззовні – все одно Росія відстоїть своє право на справедливість. Але її можна качати зсередини, у тому числі якщо стравити українців з росіянами».
У матеріалі «Як Бісмарк заговорив після смерті» на сайті «Настоящее время» автори Ольга Сєрєбряная та Дмітрій Трєщанін ще у 2016 році розібрали, чому путінські пропагандисти приписали «залізному канцлеру» те, чого він ніколи не говорив. Виявилось, що по-перше цитата про росіян, яких «неможливо перемогти», з’явилась в інтернеті приблизно у 2006 – 2007 роках. При цьому співробітник Фонду Бісмарка Ульф Моргенштерн запевнив авторів, що ніколи нічого навіть подібного канцлер не говорив. Зате якось сказав наступне: «Коли росіяни розпалять свою пожежу, вони ж від неї перші і постраждають, вони ж і обпечуть собі пальці на цьому вогні». Але правду говорити ні сальдо, ні інші шанувальники рф не можуть.
У цьому ж номері агітки можна прочитати, як окупанти цінують те, що робить для них запроданець сальдо. Зокрема, головний пропагандист окупованої частини Херсонщини алєксандр малькєвіч заявив про видання «своєї нової книги про видатних уродженців Херсонської області». Анонсуючи, заявив: «Бонусом у ній буде, звісно ж, біографія Володимира Васильовича Сальдо, який все своє життя присвятив Херсонщині, але сам родом не звідси. Книга називається «Люди Херсонщини. Гордість Росії».
Лишається додати, що країні, де такі, як сальдо, є гордістю, обов’язково має прийти гаплик. Має і прийде.
Борис ВИНОГРАДОВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!