Один із найвідоміших херсонських гінекологів Юрій Герман безвідмовно відпрацював у обласній клінічній лікарні всю окупацію. А після звільнення таки виїхав до Одеси в очікуванні, коли у рідному місті знову стане безпечніше і відновляться належні умови для його роботи.

«Робоче місце я не залишав упродовж окупації Херсона, оскільки у пологовому відділенні був єдиним черговим лікарем. Але пацієнток дедалі меншало, і зрештою, у листопаді прийняв усього двоє пологів. Дійшло до того, що одну жінку довелося виписати додому просто в день появи дитини, бо не було ані тепла, ані води, ані електроенергії, – розповів Юрій Віталійович журналісту NewDay ua. – А коли у багатоповерхівку, де знаходиться квартира моєї доньки, влучив російський снаряд, і загинуло троє людей, я взяв відпустку й евакуювався. Хоча налаштований повертатися, коли українська армія пожене окупантів і з лівого берега Дніпра, й обстріли обласного центру припиняться».

Херсонський гінеколог Юрій Герман вивчає актуальну медичну статистику за своєю професією. Каже, за місяці війни кількість жінок, котрі стали на облік з вагітністю, зменшилася втричі, порівняно з минулим роком. Нічого дивного: потрібна велика мужність і усвідомлення труднощів та ризику, які чекають майбутню матусю та немовля, котре може побачити цей світ у війну чи в повоєнну пору.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!