«Пише тобі Ілля, мені 8 років. Я живу на лівому березі Дніпра. Я чую, солдат, як ти звільняєш нас і кожну секунду ти ризикуєш своїм життям. Ти справжній герой. Я тобі вдячний за твою сміливість і хоробрість. Ти дуже добрий солдат, ти звільняєш нас від злих «солдатиків».
«Дорогий військовий, я дуже хочу підтримати вас хоч чимось. Я хочу, щоб вірили у себе».


«Здрастуй, солдат! Ми з тобою не знайомі, сподіваюсь, ти будеш радий листу моєму, який з найнижчим поклоном тобі скоро вручать. Хочу, щоб тебе обходили негаразди, бажаю, щоб ти не хворів. І дуже прошу, щоб у будь-яку погоду країну захищати ти зміг».
«Здрастуйте, дорогі солдати, наші захисники Вітчизни! Ви мужні, сміливі і відважні, не кожен готовий на такий подвиг!»
«Дякую твоїм батькам за те, що виховали такого сина – героя! Дай бог здоров’я тобі і твоїм рідним! Тримайтесь, хлопці!»


«Привіт тобі, солдат, з Херсонщини, з красивого села, яке розміщене на лівому березі Дніпра. Може, ти і бував у нас, якщо ні, приїжджай у гості після СВО».
«Я пишаюсь тобою, брат! Приїжджай до нас у гості після СВО».


Важко усвідомлювати, але це – рядки з листів, які юні мешканці Софіївки і Семенівки Каховського району написали окупантам, що вбивають їх однолітків та їхніх рідних, руйнують будинки їх знайомих, прирікають на смерть від холоду і голоду стареньких.


Ця акція має назву «Лист солдату». «В межах її пропагандисти цинічно змушують українських дітей під диктування «вчителя» писати листи окупантам», – пояснює Центр національного спротиву. А ще зазначає, що кожен причетний до промивки мізків дітей понесе відповідальність.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!