Орден “За мужність” III ступеня головному режисеру Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша Сергію Павлюку вручили одразу після допрем’єрного показу його вистави “Буде тобі, враже, так, як відьма скаже”.

Високу державну нагороду Сергій отримав за активну проукраїнську позицію, яку не боявся демонструвати в окупації. У загарбаному Херсоні він виходив на мітинги непокори, де на учасників очікували озброєні російські військові. Був затриманий представниками ворожих спецслужб. Коли ж зміг вирватися з окупації, почав займатися волонтерством, допомагаючи переселенцям і не тільки. Волонтерить і зараз.

Окрім того, Сергій Павлюк встигає робити вистави. Це постановки на вимогу часу – про Україну і її боротьбу.

Нагороду, яку отримав, Сергій вважає нагородою херсонців.

“Ця нагорода всіх мужніх херсонців! Тих, хто поклав своє життя в нерівному бою в Бузковому сквері і захищаючи Антонівський міст.Тих, хто залишився живим, але вірним країні і не побоявся про це заявити на площі, піднімаючи прапори України перед сотнями затворів автоматів. Всіх, хто годував, одягав, приймав постраждалих в пункті переселенців”, – написав Сергій Павлюк у Фейсбук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!