Служба безпеки України викрила пособника рф, який співпрацював із ворогом під час окупації Херсона. Допомагаючи загарбникам втекти з міста, куди от-от мали зайти українські війська, 43-річний херсонець зливав дані про власників човнів та катерів.  Потім разом із озброєними окупантами приходив до цих людей, щоб відібрати плавзасоби. Також задокументовано факт прямого зламу військовими рф гаража із моторними човнами та їх викрадення. За даними слідства, «конфісковані» плавзасоби позначалися літерою «Z» та використовувалися для переправлення ворожих військ та представників окупаційної владу на лівий берег Херсонщини.
Втікаючи від українських захисників, окупанти не забрали із собою свого поплічника, а тому він виїхав до родичів на Миколаївщину, де намагався сховатися від правосуддя. Втім, співробітники СБУ “вичислили”, де перебуває фігурант  і затримали його.


На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!