Під час окупації Херсона військові рф організували у захопленому приміщенні поліції Херсонщини катівню. Сюди привозили незаконно затриманих місцевих жителів і піддавали їх тортурам. Слідчим вдалося встановити особи двох катів.

У червні 2022 року 33-річний військовослужбовець рф у змові зі своїм ровесником, колаборантом із Олешків, незаконно затримали 40-річного жителя Херсона. Чоловіку одягли на голову мішок та привезли до приміщення обласного ГУНП, де утримували в нефункціонуючому багато років ізоляторі тимчасового тримання. Бранцю не давали їжі та води, били його, погрожували вбивством та схиляли до співпраці з окупаційною владою.


Поліцейські встановили, що в підвальних приміщеннях поліції російські військові утримували та катували близько 90 громадян України. Доля деяких затриманих досі невідома.


Наразі слідчі поліції Херсонщини ідентифікували та заочно повідомили про підозру вказаному військовослужбовцю рф та громадянину України, який працював на російських силовиків, у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 «Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією», ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України. Фігурантам світить від 8 до 12 років тюрми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!