«Херсонские учебные заведения продолжили работу в условиях вынужденного перемещения», – повідомляє у Telegram фейков «министерство образования и науки Херсонской области». Окупанти запевняють, що у Генічеському і Скадовському районах навіть змогли перевести частину студентів на очне навчання. З іншими, кажуть, працюють дистанційно. Більш того, «с каждым учащимся ВУЗов и средних специальных учреждений будет связываться их куратор и в индивидуальном порядке выбирать форму обучения». Проте «связываться», мабуть, все ж немає з ким, оскільки одне з псевдоутворень, яке рашисти назвали «Херсонским техническим университетом» тут таки повідомляє, що продовжило вступну кампанію до 1 грудня і закликає «абітурієнтів» приносити документи у школу № 3 Скадовська.

«Подбало» «министерство» і про школярів, запропонувавши «евакуйованим» з Херсона продовжити навчання у Генічеську. «В связи со сложившейся обстановкой на отдельных территориях Херсонской области учителя и учащиеся прикреплены к Генической школе № 1 с 17 ноября текущего года», повідомляють окупанти. Про те, що насправді відбувається у генічеських навчальних закладах, журналісту NewDay ua на умовах анонімності розповіли учні школи № 3, на фасаді якої, як видно з фото, тимчасово висить рашистська триколірна ганчірка. Так от, головне у школах зараз – це «патриотическое воспитание». Щопонеділка, о 7.45 на урочистій лінійці там піднімають російський прапор і співають гімн, після того вчителі дозволяють ходити до школи… коли захочеш. Головне, аби наступного понеділка прийшли. А ще, незрозуміло чому, школярам дозволили сидіти на уроках з мобільними телефонами, хоча ще недавно їх відбирали на вході.

Про те, що генічеські педагоги, які перейшли на службу до окупантів, нічого не роблять, або, точніше, роблять невідомо що, визнав недавно сам «начальник отдела образования Генического муниципального округа» алєксєй галченков. Сталось це у кінотеатрі «Україна», під час заходу, який рашисти невибагливо назвали «Пушкин наш. И всё!». Гауляйтер від освіти сказав (цитую дослівно): «Уважаемые коллеги! Дорогие педагоги! Я рад сегодня вас видеть в этом зале. Я очень счастлив, что мне получилось хоть на час вырвать вас с этих отчётов, бесконечных писем, каких-то статистических данных…» Ну, якщо вже «начальник» не знає, що роблять його підлеглі, то звідки їм самим знати?! Але гроші за імітацію своєї роботи вчителі-перевертні отримують справно. Про це і вони, і викладачі медучилища не соромляться говорити у приватних розмовах з батьками учнів.

А що учні? Залишивши вдома російські підручники, вони почергово збираються на квартирах однокласників, аби… навчатись в онлайні за українською програмою. І тут вже ні про яку імітацію не йдеться.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!