Минула половина навчального року, а в окупантів на лівобережжі області досі не вистачає педагогів-зрадників. Наприклад, в окупаційну школу в Архангельській Слободі Каховського району так і не знайшли вчителів англійської мови, математики, фізики, географії, соціального педагога, заступника директора з вихованої роботи, педагога-організатора, радника директора з виховання і взаємодії з дитячими громадськими об’єднаннями, військового керівника, медсестру, керівника гуртків, заступника директора з навчальної частини.

Окупаційний центр зайнятості Херсонської області повідомляє: «У сфері освіти Херсонської області відкрито більше 600 вакансій педагогічних працівників, у тому числі – керівників освітніх організацій у Великолепетиському, Голопристанському, Скадовському муніципальному окрузі, Херсонському міському окрузі». І не так важливо, де окупанти «взяли» останній. Важливіше, як при такому наддефіциті можна проводити хоч якийсь навчальний процес!

Тим часом за зраду вчителям і надалі обіцяють великі зарплати. Окупаційна служба зайнятості називає розмір «від 31000 рублів». Це набагато вище, ніж на росії. Там, за даними «Інформаційного спротиву», у 40 % регіонів оклади педагогічних працівників складають від 3420 до 9580 рублів! Звісно, це нижче прожиткового мінімуму. Не дарма ж алкоголік мєдвєдєв радив російським вчителям «йти у бізнес».

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!