Тому, що паспортизація від окупантів так і не пройшла, як вони хотіли, є, як мінімум, два підтвердження.
Перше: на «виборах» президента, які окупанти планують провести вже за 3 місяці, можна буде «голосувати» не лише за паспортом громадянина рф. Як заявив ТАСС заступник голови центрвиборчкому росії ніколай булавін, виборчі комісії «суб’єктів» можуть самі визначати, з якими ще документами приймати виборців. При цьому ще й підкреслив, що «це нечасте явище, так як більшість жителів нових суб’єктів вже отримали російський паспорт». Якби це було так, то для чого пускати у кабінки людей з іншими документами?
До речі, голова окупаційного цвк Херсонської області марина захарова тут же підтримала (на росії по-іншому не можна) булавіна. Мовляв, і дійсно перелік документів потрібно розширити і «позитивний досвід у цьому питанні у регіону вже є». Позитивний досвід – це дозвіл для жителів області «голосувати» за українськими паспортами.
Друге: а ось, як з недостатньою паспортизацією «борються» у Каховському «муніципальному окрузі». Тамтешня окупаційна центральна лікарня пише у соцмережах, що з 1 січня 2024 року «безкоштовні препарати для лікування серцево-судинних захворювань, ВІЛ, онкозахворювань, туберкульозу, цукрового діабету… будуть надаватись лише громадянам РФ». Писали б вони таке, якби у більшості каховчан були російські паспорти? Отож-бо й воно!
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!