Ворожу поплічницю викрили під час контрдиверсійних заходів. Жителька
Берислава активно співпрацювала з окупаційною адміністрацією. До «воєнної комендатури» вона передавала списки учасників АТО та інших громадян, які потенційно могли чинити спротив окупантам.
За цими даними рашисти влаштовували облави на місцевих жителів. Від потерпілих вимагали «зізнання» у сфабрикованих справах. У разі відмови катували й погрожували вбивством.
Також зловмисниця допомагала окупантам орієнтуватися на місцевості, вказуючи найкоротші шляхи до населених пунктів. Сприяла у «розквартируванні» підрозділів армії рф в оселях українців, які перебували на підконтрольній Україні території. Віддала три власних гаражі під військову техніку та склад зброї.
Після звільнення Берислава зрадниця намагалася втекти за кордон, щоб уникнути правосуддя. Втім, на Вінничині її затримали співробітники СБУ. У мобільному затриманої виявили листування з представниками окупаційного органу.
Наразі фігурантці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) ККУ. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!