Трудовий колектив зберегли, повертатися у рідні стіни готові. У Бериславському фаховому педагогічному коледжі з 60 працівників за весь період окупації лише десять осіб звільнилися чи стали колаборантами й «догралися» до призупинення з ними трудових відношень. З 370 студентів тут втратили всього півтора десятки – вони або взяли академічні відпустки, або зв’язок з ними втрачений. Відтак, у нинішньому стані заклад не припиняв навчальний процес у дистанційному режимі, а за кілька місяців здатен «перезапустити» його у реалі, запевнила журналіста NewDay ua директорка коледжу Галина Пирожок- Шкворченко. От тільки переступити поріг приміщення викладачі та техперсонал просто не наважуються.
«І навчальний корпус, і студентський гуртожиток коледжу від бойових дій постраждали незначно – гуртожиток і до війни мав статус аварійного, а в навчальному корпусі від близьких розривів лише повибивало вікна на горішніх поверхах, – розмірковує директор. – Однак у гуртожитку в період окупації жили рашистські загарбники, і є підозра, що вони там могли залишити свої боєприпаси. Перевірити так це чи ні, ми не можемо – це робота саперів. Заявку на розмінування подали, та коли до нас дійде черга, досі невідомо: обсяг роботи у інженерних підрозділів ЗСУ на де окупованих територіях величезний».
До розмінування у навчальному корпусі дирекція коледжу навіть не може виставити на чергування охоронців. І дуже тривожиться за збереження майна у приміщеннях: адже туди можуть залізти і мародери, і звичайні безхатьки у пошуках чогось цінного. Їх і ризик підірватися на міні чи розтяжці не дуже лякає.
Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!