На думку колишнього депутата державної думи росії, академіка російської академії наук Геннадія Онищенка, якого цитує російська «Парламентская газета», «дитяче шампанське» є шкідливою річчю, яку необхідно заборонити. Напій екс-депутат назвав спеціальною задумкою, яка потрібна для стирання бар’єру між «дитячим» і «дорослим».
«Це наша алкогольна мафія, вона все ніяк не вгамується, боїться, що ми перестанемо пити, і вона залишиться без шматка хліба», – заявив Онищенко. В окупованому Генічеську на його слова зважають мало. Незважаючи на «сухий закон», введений «указом» сальда, і горілку, і коньяк з-під прилавку добре знайомим підприємці все ж відпускають. А на полицях, як від них і вимагають, стоїть лише безалкогольне пиво.


А от «шампанське» продають лише шоколадне. 120-грамова шоколадна фігурка у вигляді пляшки новорічного напою коштує 110 рублів. Разом з «шампанським» можна купити шоколадного сніговика (51 рубль за 60 г) і Діда Мороза зі Снігуронькою (кожна фігурка коштує 49 рублів за ті самі 60 г).


Шоколадний Санта Клаус під брендом Milka, що належить американській транснаціональній компанії Mondelez International, яка так і не пішла з росії, коштує дорожче – 175 рублів.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!