Служба безпеки розшукала і затримала ще одну ворожу поплічницю, яка брала участь в організації незаконного референдуму рф у Херсоні. Фігурантка також здавала місцевих жителів, що чинили спротив загарбникам і виступали проти фейкового плебісциту кремля. 59-річна працівниця автостоянки добровільно вступила до складу окупаційного виборчкому Корабельного району міста.
З урною та бюлетенями вона обходила помешкання херсонців та закликала їх голосувати за приєднання обласного центру до складу рф. Зловмисницю супроводжували озброєні загарбники, які погрожували людям ув’язненням у разі відмови брати участь у псевдореферендумі. Одна з таких потерпілих – голова ОСББ, в якому мешкала фігурантка. За наведенням колаборантки окупанти викрали жінку, що відмовилась голосувати на користь країни-агресора, і відвезли її до катівні.
За співпрацю із загарбниками колаборантка отримала паспорт рф та привілей щодо безперешкодного пересування по місту. Після звільнення Херсона фігурантка втекла до Миколаєва, де оформила статус ВПО. Втім, співробітники СБУ встановили місце тимчасового проживання зловмисниці та затримали її.
При обшуках за місцями перебування фігурантки в Херсоні та Миколаєві вилучено 2 мобільні телефони із доказами співпраці з агресором та пропагандистські матеріали рф.
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб). Наразі вона перебуває під вартою. Зловмисниці загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.


На фото – псевдореферендум під час окупації Херсона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!