Пропагандистську акцію під назвою «Повернемося у Херсон» вимудрували російські окупанти. Це така їхня відповідь на розширення плацдарму Силами оборони півдня України на лівому березі Дніпра. Російські окупанти саме з цієї причини розгорнули кампанію «Повернемося у Херсон», хоча це навіть географічно зробити складно.

На цьому наголосила начальниця координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у марафоні «Суспільне. Спротив». Вона зокрема зауважила: «Правий берег вище за лівий і провести рух з лівого на правий і бути непоміченим – неможливо. Наші позиції вище, і добре проглядається річка. Інших способів переправитися на правий берег війська рф не залишили. Відходячи з Херсона, вони підірвали всі мости».

Наталя Гуменюк додала, що російським воякам у створеній ними ж ситуації залишається одне – атакувати тільки з води або повітря. Це теоретично, бо з повітря десантування окупанти не запровадять, позаяк бояться наближатися до правого берега, аби не накласти головою. Тим часом окупантам добряче «підгорає». Наші доблесні воїни нищать усе, що попадає під приціл: ворожі спостережні пункти, польові пункти боєпостачання, гармати, системи «Град», міномети, станцію радіоелектронної боротьби, комплекс «Муром-М», утилізують живу силу противника. «Усе це робота в такому об’єднанні сил, які працюють наземно на лівому березі і контбатарейно на відстані», – додала Наталя Гуменюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!