«Ми – Нова Каховка, ми – Росія, наша сила у єдності, дорогі співвітчизники! З нами Бог, Батьківщина і Президент!» – це слова з новорічного привітання гауляйтера Нової Каховки віталія гури, розміщеного на першій шпальті останнього у 2023 році випуску агітки «Новая Каховка».

У привітанні, на кожне речення з якого читачі, мабуть, повинні відповідати «Sieg Heil!», гура фантазує про те, що «прийдешній рік стане роком прориву». А ще поплічник рашистів додає, що «територія Херсонської області буде повністю звільнена від українського неонацизму, і в 2024 році ми разом відсвяткуємо нашу славну Перемогу».
На другій шпальті редактор агітки євген білий («бідолашний» один редагує і «Надднепрянскую правду», і новокаховську, і каховську окупаційні агітки) розмістив інтерв’ю з тим самим гурою. Вирішив, що одного привітання мало. В інтерв’ю гура хвилить «русскій мір» на всі боки. Почав з того, що, мовляв, «при Україні на вибори людей не затягнеш, явка була близько 20 %», а при окупантах «йшли на вибори цілими сім’ями, стояли у черзі, щоб проголосувати». І це у Новій Каховці, де, за словами попередника гури – володимира леонтьєва, з близько 73 тисяч жителів залишилось менше третини. Проте у гури своя арифметика: «Незважаючи на те, що частина жителів виїхала, явка склала 85 %».
А ще брехун запевняє читачів, що на пенсію в 10 тисяч рублів можна прожити – «вистачає на цілком достойне життя». А кому не вистачає, пообіцяв перерахунок. «Та й розмір заробітних плат наших людей приємно здивував, – сказав про колаборантів. – Педагоги, медпрацівники, інші працівники бюджетної сфери відчули себе людьми».
Сам же гаулятер «відчуває себе людиною» не у Новій Каховці і тримається подалі від міста, у якому, за його словами, живуть «працівники комунальної сфери – справжні герої, які щодня здійснюють подвиг». «Ми мріємо, коли повернемось, не просто відновити інфраструктуру, але і надати той самий первісний вигляд місту», – сказав гура. Де зараз знаходиться, звідки саме повернеться, уточнювати не став.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!